Ανακαλύψτε ένα καλειδοσκόπιο πολιτιστικού πλούτου, ιστορίας, παραδόσεων, φανταστικής γαστρονομίας και συγκλονιστικής φύσης, που συστήνεται από περήφανους ανθρώπους με ένα αστείρευτο πάθος για φιλοξενία.
Η Ευρώπη θα ήταν ένα σκοτεινό μέρος χωρίς το φως των αρχαίων Ελλήνων. Αυτή είναι μια χώρα όπου οι θεοί περιπλανιούνταν στη γη και οι ήρωες πολεμούσαν σαν λιοντάρια για τη δόξα του ανδρός. Οι ιστορίες τους είναι χαραγμένες στο μάρμαρο των αρχαίων ναών και των παλατιών που φυλάσσουν τον πολιτισμό του σήμερα από την Ακρόπολη της Αθήνας μέχρι τους Δελφούς, την Ολυμπία, την Κνωσσό, τη Ρόδο και ακόμη παραπέρα. Οι Έλληνες είναι οι πρόδρομοι των σύγχρονων κλάδων της ιατρικής, των μαθηματικών, της φιλοσοφίας και της αστρονομίας. Οι τέχνες και η αρχιτεκτονική θα ήταν διαφορετικές σήμερα χωρίς την επιρροή των μεγάλων αρχαίων δασκάλων. Η ίδια η δημοκρατία έχει ρίζες στην ελληνική πολιτική.
Τι είναι αυτό με το οποίο η Ελλάδα έχει εξάψει τη φαντασία σας εκτός από τους μεγάλους μύθους και θρύλους της; Είναι οι βόλτες στα αμέτρητα νησιά της; Τα ατέλειωτα χιλιόμετρα ακτογραμμής – η 11η μεγαλύτερη στον κόσμο - με τις χρυσές παραλίες με Γαλάζια Σημαία, τους τιρκουάζ κόλπους, και τα γραφικά λιμανάκια; Μια περιπέτεια στις υψηλότερες κορυφές, από τον Όλυμπο, μέχρι την Πίνδο και πέρα από αυτή; Το θρόισμα των ελαιώνων ή η αρωματική ηρεμία των οπωρώνων των εσπεριδοειδών; Όποιοι είναι από τα παραπάνω, ένα ταξίδι στην Ελλάδα είναι τόσο μια πολιτιστική εμπειρία όσο και μια επιβραβευτική περιπέτεια στην ύπαιθρο. Η Ελλάδα είναι ένας προορισμός όλο το χρόνο. Δεν υπάρχει καμία έλλειψη δραστηριοτήτων και πράγματα που πρέπει να κάνετε, από χόμπι γεμάτα αδρεναλίνη όπως το ράφτινγκ σε ποταμό μέχρι την ορειβασία, την πεζοπορία, την ιστιοσανίδα, την ιστιοπλοΐα, τις καταδύσεις και πολλά άλλα.
Το φαγητό ήταν μέρος της ελληνικής ιστορίας για πάνω από 4000 χρόνια - με το κρασί και το ελαιόλαδο στην καρδιά του τραπεζιού. Η κουζίνα είναι μεσογειακή με τουρκικές και ιταλικές επιρροές. Η γαστρονομική αποκάλυψη προέρχεται από την ποιότητα των συστατικών - πάντα φρέσκια, σε εποχή, και μαγειρεμένα σύμφωνα με την παράδοση. Όταν τρώτε σε μια τυπική ελληνική ταβέρνα, το φαγητό έρχεται στο τραπέζι σας μόλις μαγειρευτεί και η παρουσίαση στερείται γοητείας. Όμως, η λαχταριστή έκρηξη γεύσης, όταν φάτε την πρώτη μπουκιά αντισταθμίζει την έλλειψη παρουσίασης. Οι παραθαλάσσιες περιοχές προτιμούν φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, μαγειρεμένα παραδοσιακά, είτε τηγανητά, ψητά, είτε σχάρα - πάντα καρυκευμένα στην τελειότητα. Τα ορεινά χωριά επικεντρώνονται σε κρέατα - όπως η κατσίκα και το κουνέλι. Όλοι οι Έλληνες αγαπούν τα εποχιακά λαχανικά τους και οι σαλάτες καταναλώνονται μαζί με κάθε γεύμα.