Η Μονή Θάρρι, το Μοναστήρι Θάρρι, είναι ένα από τα ωραιότερα θρησκευτικά μνημεία της Ρόδου. Βρίσκεται σε ένα δάσος κοντά στο Λάερμα, ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη της Ρόδου.
Συχνά αναφέρεται ως η Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ στο Θάρρι, η μονή διαθέτει μια εκκλησία αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και πιθανότατα οικοδομήθηκε κάποια στιγμή μεταξύ του 9ου και 11ου αιώνα. Το όλο συγκρότημα χρονολογείται από τον 12 ου και 13 ου αιώνα και περνάει ως ένα από τα πιο όμορφα θρησκευτικά αξιοθέατα του νησιού.
Το μοναστήρι βρίσκεται μέσα σε ένα δάσος - χτισμένο στο πνεύμα της εποχής, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν οι ιερές τοποθεσίες από πειρατές και άλλους εχθρούς. Η ρύθμιση είναι μαγευτική σήμερα, αλλά κάπως κρύβει το ορόσημο από το δρόμο, καθιστώντας δύσκολο να εντοπίσετε χωρίς το GPS.
Αν μπορείτε να το κάνετε, επισκεφτείτε το μοναστήρι στις 8 Νοεμβρίου, την ημέρα των Ταξιαρχών, όταν η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.
Περισσότερα
Λιγότερα
Ανεγέρθηκε το 1472 σύμφωνα με τα σχέδια από τη βενετσιάνικη γλύπτη και αρχιτέκτονα Giorgio da Sebenico - επίσης γνωστό ως Giorgio Osirni - το Κάστρο της Κρητηνίας, ή ο Κάστελλος, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα εντυπωσιακό φρούριο που χτίστηκε για να προστατεύσει το χωριό ενάντια στις οθωμανικές επιδρομές.
Ο Καστέλλος είχε ένα τυχερό πλεονέκτημα, προσφέροντας θέα 360 μοιρών στο Αιγαίο και το νησί. Λόγω της παρουσίας του φρουρίου στην ακτή, το χωριό έφερε το όνομα Καστέλι μέχρι την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων. Η σημασία της Κρητηνίας σήμερα μεταφράζεται στα αγγλικά ως "Νέα Κρήτη" για το μεγαλύτερο από τα 6000 νησιά της Ελλάδας.
Το Κάστρο της Κρητηνίας βρίσκεται σε υψόμετρο 131 μέτρων. Δεν είναι δύσκολο να το φτάσει κανείς, αλλά η πεζοπορία μπορεί να είναι επίπονη κάτω από τον καυτό ήλιο και για τους ανθρώπους που δεν είναι σε φόρμα. Αξίζει καλά την προσπάθεια, καθώς προσφέρει φανταστική θέα της Κρητηνίας, της θάλασσας, της νήσου της Χάλκης και ορισμένων άλλων νησίδων κοντά στη Ρόδο.
Περισσότερα
Λιγότερα
Ο τόπος καταχωρημένος στον κατάλογο της UNESCO που είναι γνωστός ως η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου είναι ένας απόλυτα απαραίτητος προορισμός όταν κάνετε διακοπές στο νησί μας. Οι Ιωαννίτες Ιππότες - επίσημα το Τάγμα των Ιπποτών του Νοσοκομείου του Αγίου Ιωάννου της Ιερουσαλήμ – σχεδίαζαν την οχυρωμένη γοτθική πόλη όταν κυβερνούσαν τη Ρόδο από το 1309 έως το 1523. Σκοπός τους ήταν να ενισχύσουν τη Ρόδο για να αντέξει τις πολιορκίες και άλλες απειλές πολέμου, οι οποίες ήταν επικείμενες εκείνη την εποχή.
Σήμερα, η καλά διατηρημένη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου αποτελεί ένα από τα ωραιότερα παραδείγματα της αστικής γοτθικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος κατά την επίσκεψή σας περιλαμβάνουν:
Τα περισσότερα από τα κτίρια που ανεγέρθηκαν από τους Ιωαννίτες Ιππότες εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά το πρόσωπο της γοτθικής τους πόλης άλλαξε κάπως κατά την οθωμανική εποχή, όταν τζαμιά και άλλα κτίρια αντικατέστησαν μερικές από τις παλιότερες κατασκευές, ειδικά στην Κάτω Πόλη.
Περισσότερα
Λιγότερα
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αρχαίες τοποθεσίες του νησιού, η Ακρόπολη της Ρόδου βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, στο Μόντε Σμιθ. Είναι ένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος που περιλαμβάνει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, τα περισσότερα από την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο.
Δεν υπάρχει χρέωση εισόδου για να επισκεφθείτε την Ακρόπολη της Ρόδου και μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο χώρο οποιαδήποτε στιγμή και με το δικό σας ρυθμό. Καθώς εξερευνάτε το αρχαιολογικό πάρκο θα παρατηρήσετε διαφορετικές δομές: ναούς, μια στοά, ένα θέατρο και ένα στάδιο, μεταξύ άλλων.
Η ιταλική Αρχαιολογική Σχολή στην Αθήνα ξέθαψε αρχικά τα ερείπια στις ανασκαφές που διήρκεσαν από το 1912 έως το 1945. Η αρχαιολογική υπηρεσία συνέχισε τα αρχαιολογικά έργα στην περιοχή μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακατασκευάζοντας τον Ναό του Πύθιου Απόλλωνα, ο οποίος υπέστη εκτεταμένες ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι ανασκαφές συνεχίζονται στον αρχαιολογικό χώρο και σήμερα.
Τα βασικά ορόσημα της Ακρόπολης της Ρόδου είναι ο ναός της Αθηνάς Πολιάς και του Πολιάδη Δία, ο ναός του Πύθιου Απόλλωνα, το Ωδείο, το Στάδιο και το Αρτεμίσιον. Η τοποθεσία είναι περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης της Ρόδου.
Περισσότερα
Λιγότερα