Kράτηση
Menu Toggle Menu Toggle
EL
  • EN
  • HE
  • DE
  • FR
  • IT

Αρχαιολογικοί Χώροι

Το νησί της Ρόδου έχει μια πληθώρα αρχαίων τοποθεσιών, το καθένα με τη δική του συναρπαστική ιστορία. Από όλα, η Ακρόπολη της Λίνδου μετράει μεταξύ των πιο επισκέψιμων αρχαίων χώρων σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους Δελφούς και την Ακρόπολη της Αθήνας. Αξίζει να τη δείτε για τους ναούς και τα ελληνικά της μνημεία, αλλά και την μαγευτική θέα του κόλπου του Αγίου Παύλου και το χωριό που εξαπλώνεται κάτω μέχρι την παραλία.

Ένας άλλος σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στη Ρόδο είναι η ίδια η Ακρόπολη της πόλης της Ρόδου, που αποκαλύφθηκε το 1912-1945 από την Ιταλική Σχολή Αρχαιολογίας στην Αθήνα. Είναι τώρα ένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος με ναούς και μνημεία πάνω επιβλητικές βεράντες στον Μόντε Σμιθ.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1988. Αυτό είναι το μέρος που σχεδιάστηκε από τους Ιππότες του Αγ. Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι κατέλαβαν τη Ρόδο από το 1309 έως το 1523. Ενδυνάμωσαν την πόλη για να αντέξει τις πολιορκίες και τα τείχη και τα κτίρια αποτελούν σήμερα ένα από τα πιο συναφή παραδείγματα γοτθικής αστικοποίησης.

Στα Κρητηνία, το Καστέλλο είναι μια άλλη συναρπαστική αρχαία τοποθεσία. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα, σε μια παράκτια βραχώδη λόφο με θέα το Αιγαίο, σε μερικά 131 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα, στο χωριό και στο νησί Χάλκη.

Κρυμμένο σε ένα δάσος στο Λάερμα, η Μονή Θάρρι χρονολογείται από τον 12ο και 13ο αιώνα και είναι ένα καλό παράδειγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Η μικρή εκκλησία της μονής χρονολογείται από την ίδια περίοδο και είναι πλούσια διακοσμημένη με τοιχογραφίες. Είναι αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Η Μονή Θάρρι, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα από τα ωραιότερα θρησκευτικά αξιοθέατα του νησιού.

Περισσότερα

Λιγότερα

Ακρόπολη Λίνδου

Ακρόπολη Λίνδου

Ένα από τα πιο δημοφιλή αρχαιολογικά αξιοθέατα της Ρόδου, η Ακρόπολη της Λίνδου κυριαρχεί στο ομώνυμο χωριό από έναν βραχώδη λόφο στην ακτή του Αιγαίου. Είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα πάνω από το γραφικό χωριό με ασβεστωμένα κυβικά σπίτια που έρχονται σε αντίθεση με το γαλάζιο της θάλασσας.

Περισσότερα
Ακρόπολη Ρόδου

Ακρόπολη Ρόδου

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αρχαίες τοποθεσίες του νησιού, η Ακρόπολη της Ρόδου βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, στο Μόντε Σμιθ. Είναι ένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος που περιλαμβάνει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, τα περισσότερα από την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο.

Περισσότερα
Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Ο τόπος καταχωρημένος στον κατάλογο της UNESCO που είναι γνωστός ως η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου είναι ένας απόλυτα απαραίτητος προορισμός όταν κάνετε διακοπές στο νησί μας. Οι Ιωαννίτες Ιππότες - επίσημα το Τάγμα των Ιπποτών του Νοσοκομείου του Αγίου Ιωάννου της Ιερουσαλήμ – σχεδίαζαν την οχυρωμένη γοτθική πόλη όταν κυβερνούσαν τη Ρόδο από το 1309 έως το 1523.

Περισσότερα
Κάστρο Κρητηνίας

Κάστρο Κρητηνίας

Ανεγέρθηκε το 1472 σύμφωνα με τα σχέδια από τη βενετσιάνικη γλύπτη και αρχιτέκτονα Giorgio da Sebenico - επίσης γνωστό ως Giorgio Osirni - το Κάστρο της Κρητηνίας, ή ο Κάστελλος, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα εντυπωσιακό φρούριο που χτίστηκε για να προστατεύσει το χωριό ενάντια στις οθωμανικές επιδρομές.

Περισσότερα
Ιερά Μονή Θάρρι

Ιερά Μονή Θάρρι

Η Μονή Θάρρι, το Μοναστήρι Θάρρι, είναι ένα από τα ωραιότερα θρησκευτικά μνημεία της Ρόδου. Βρίσκεται σε ένα δάσος κοντά στο Λάερμα, ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη της Ρόδου.

Περισσότερα
Κάντε κράτηση απευθείας και εξοικονομήστε 10%
Εγγραφείτε σήμερα, είναι εύκολο και δωρεάν
Αρχίστε να κερδίζετε έκπτωση με κάθε κράτηση που κάνετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας!
Εγγραφείτε τώρα δωρεάν!
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο, για να λαμβάνετε άμεσα γνώση των προσφορών και εκπτώσεων μας

Κέντρο Κρατήσεων
Αρ. Τηλ.: +30 216 600 5600
Ηλ.Ταχ. [email protected]
Ασφαλής Κράτηση
powered by WebHotelier