Kράτηση
Menu Toggle Menu Toggle
EL
 • EN
 • HE
 • DE
 • FR
 • IT

Ακρόπολη Λίνδου

Ένα από τα πιο δημοφιλή αρχαιολογικά αξιοθέατα της Ρόδου, η Ακρόπολη της Λίνδου κυριαρχεί στο ομώνυμο χωριό από έναν βραχώδη λόφο στην ακτή του Αιγαίου. Είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα πάνω από το γραφικό χωριό με ασβεστωμένα κυβικά σπίτια που έρχονται σε αντίθεση με το γαλάζιο της θάλασσας. Από την κορυφή της Ακρόπολης της Λίνδου, οι γύρω όψεις είναι εξίσου λαμπερές.

Υπάρχουν βόλτες με γάιδαρο για όσους θέλουν να έχουν πρόσβαση στην κορυφή του λόφου χωρίς να κάνουν πεζοπορία. Αλλά ο περίπατος επίσης αξίζει, καθώς σας μεταφέρει στο παρελθόν το ροδιακό τριήρημα - το πλώρη ενός αρχαίου πλοίου σκαλισμένου σε βράχο - στην ανηφόρα του λόγου και μέσα από μια υπέροχη Μεσαιωνική Πύλη για να μπείτε στην Ακρόπολη.

Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στην περιοχή περιλαμβάνουν:

 • Το Κάστρο των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, που χρονολογείται από το 1317. Η αρχιτεκτονική του φρουρίου ακολουθεί το φυσικό σχήμα του γκρεμού. Έτσι η δομή έχει μια επιβλητική εμφάνιση - σαν να βγαίνει από το βράχο.
 • Ο δωρικός ναός της Αθηνάς Λινδίας είναι μια αμφιπρόστυλη τετράστυλη δομή που ανεγέρθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ., όπου ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος κάποτε πρόσφερε θυσίες για την αγαπημένη θεά της σοφίας και του πολέμου.
 • Τα Προπύλαια του 4ου αιώνα - μια πύλη προς το ιερό, με μια μνημειώδη σκάλα και μια στοά.
 • Ερείπια μιας ελληνιστικής στοάς.
 • Η ελληνιστική σκάλα που οδηγεί στον κύριο αρχαιολογικό χώρο.
 • Η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη - χτίστηκε κάποια στιγμή μεταξύ του 12ου και 13ου αιώνα.
 • Το Αρχαίο Θέατρο, στην ομώνυμη πλευρά του λόφου, κάτω από το Ναό της Αθηνάς Λινδίας. Η κυκλική ορχήστρα και το κοίλο για τους θεατές ήταν σκαλισμένα στην πλαγιά του λόφου. Το θέατρο μπορούσε να φιλοξενήσει 1800 θεατές.

Υπάρχει μόνο ένα μονοπάτι για την πρόσβαση στην Ακρόπολη της Λίνδου - ένας απότομος δρόμος που ανεβαίνει την κορυφή από την αρχαιότητα. Φορέστε κατάλληλα υποδήματα και εφοδιαστείτε με πόσιμο νερό για την πεζοπορία προς τα πάνω.

Περισσότερα

Λιγότερα

 
Ακρόπολη Λίνδου
Ακρόπολη Λίνδου
Ακρόπολη Λίνδου
Ακρόπολη Λίνδου
Ακρόπολη Λίνδου
Ακρόπολη Λίνδου
Ακρόπολη Λίνδου
Ακρόπολη Λίνδου
Ακρόπολη Λίνδου
Ακρόπολη Λίνδου
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
01
Περισσότεροι Αρχαιολογικοί Χώροι
Ακρόπολη Ρόδου
Ακρόπολη Ρόδου
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αρχαίες τοποθεσίες του νησιού, η Ακρόπολη της Ρόδου βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, στο Μόντε Σμιθ. Είναι ένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος που περιλαμβάνει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, τα περισσότερα από την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο.
Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
Ο τόπος καταχωρημένος στον κατάλογο της UNESCO που είναι γνωστός ως η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου είναι ένας απόλυτα απαραίτητος προορισμός όταν κάνετε διακοπές στο νησί μας. Οι Ιωαννίτες Ιππότες - επίσημα το Τάγμα των Ιπποτών του Νοσοκομείου του Αγίου Ιωάννου της Ιερουσαλήμ – σχεδίαζαν την οχυρωμένη γοτθική πόλη όταν κυβερνούσαν τη Ρόδο από το 1309 έως το 1523.
Κάστρο Κρητηνίας
Κάστρο Κρητηνίας
Ανεγέρθηκε το 1472 σύμφωνα με τα σχέδια από τη βενετσιάνικη γλύπτη και αρχιτέκτονα Giorgio da Sebenico - επίσης γνωστό ως Giorgio Osirni - το Κάστρο της Κρητηνίας, ή ο Κάστελλος, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα εντυπωσιακό φρούριο που χτίστηκε για να προστατεύσει το χωριό ενάντια στις οθωμανικές επιδρομές.
Ιερά Μονή Θάρρι
Ιερά Μονή Θάρρι
Η Μονή Θάρρι, το Μοναστήρι Θάρρι, είναι ένα από τα ωραιότερα θρησκευτικά μνημεία της Ρόδου. Βρίσκεται σε ένα δάσος κοντά στο Λάερμα, ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη της Ρόδου.
Start Chevron Icon
End Chevron Icon
0
1
2
3
1
Κάντε κράτηση απευθείας και εξοικονομήστε 10%
Εγγραφείτε σήμερα, είναι εύκολο και δωρεάν
Αρχίστε να κερδίζετε έκπτωση με κάθε κράτηση που κάνετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας!
Εγγραφείτε τώρα δωρεάν!
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο, για να λαμβάνετε άμεσα γνώση των προσφορών και εκπτώσεων μας

Κέντρο Κρατήσεων
Αρ. Τηλ.: +30 216 600 5600
Ηλ.Ταχ. [email protected]
Ασφαλής Κράτηση
powered by WebHotelier