Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
Ο τόπος καταχωρημένος στον κατάλογο της UNESCO που είναι γνωστός ως η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου είναι ένας απόλυτα απαραίτητος προορισμός όταν κάνετε διακοπές στο νησί μας. Οι Ιωαννίτες Ιππότες - επίσημα το Τάγμα των Ιπποτών του Νοσοκομείου του Αγίου Ιωάννου της Ιερουσαλήμ – σχεδίαζαν την οχυρωμένη γοτθική πόλη όταν κυβερνούσαν τη Ρόδο από το 1309 έως το 1523. Σκοπός τους ήταν να ενισχύσουν τη Ρόδο για να αντέξει τις πολιορκίες και άλλες απειλές πολέμου, οι οποίες ήταν επικείμενες εκείνη την εποχή.
Σήμερα, η καλά διατηρημένη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου αποτελεί ένα από τα ωραιότερα παραδείγματα της αστικής γοτθικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος κατά την επίσκεψή σας περιλαμβάνουν:
- Την Οδό των Ιπποτών, που παρατάσσεται με έδρες (ή «πανδοχεία» - αξιοσημείωτο, το Πανδοχείο της Auvergne) των Ιωαννιτών Ιπποτών από τις γλώσσες (παρακλάδια) του τάγματος από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, και την Προβηγκία. Η Οδός των Ιπποτών εκτείνεται από την ακρόπολη στο λιμάνι. Προσφέρει πληθώρα φωτογραφιών και υπέροχα δείγματα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής.
- Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών της Ρόδου, γνωστό και ως το Καστέλο, το κόσμημα της ομώνυμης οδού Ιππότων, ήταν η ακρόπολη των Ιωαννιτών Ιπποτών. Είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα στην Ελλάδα. Η ακρόπολη χρονολογείται από τον 7 ο αιώνα, ενώ το παλάτι ολοκληρώθηκε στις 14 ου αιώνα. Διαθέτει περίπου 150 δωμάτια, μερικά από τα οποία είναι ανοιχτά στο κοινό ως μέρος του μουσείου του παλατιού.
- Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου στεγάζεται στο πρώην νοσοκομείο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη και αναφέρεται στην ιστορία της πόλης από τον 9ο αιώνα π.Χ. έως τη Μεσαιωνική εποχή.
Τα περισσότερα από τα κτίρια που ανεγέρθηκαν από τους Ιωαννίτες Ιππότες εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά το πρόσωπο της γοτθικής τους πόλης άλλαξε κάπως κατά την οθωμανική εποχή, όταν τζαμιά και άλλα κτίρια αντικατέστησαν μερικές από τις παλιότερες κατασκευές, ειδικά στην Κάτω Πόλη.
Περισσότερα
Λιγότερα