Ελληνικά Ελληνικά
Κάντε Κράτηση
Leonardo
X close button Close
Διαλέξτε Προορισμό / Ξενοδοχείο Arrow Down
11.12.2023 Arrow Down
12.12.2023 Arrow Down
2 Arrow Down
0 Arrow Down
0 Arrow Down
Απευθείας κράτηση - 8% έπτωση!
chevron right white Calendar
Book Now Search
Leonardo Mediterranean Hotels & Resorts
Διαλέξτε Προορισμό / Ξενοδοχείο Arrow Down
11
Δεκεμβρίου
Arrow Down
12
Δεκεμβρίου
Arrow Down
2
Arrow Down
Arrow Down
0
Arrow Down
Arrow Down
0
Arrow Down
Arrow Down
 
 
location iconΜεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Ο τόπος καταχωρημένος στον κατάλογο της UNESCO που είναι γνωστός ως η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου είναι ένας απόλυτα απαραίτητος προορισμός όταν κάνετε διακοπές στο νησί μας. Οι Ιωαννίτες Ιππότες - επίσημα το Τάγμα των Ιπποτών του Νοσοκομείου του Αγίου Ιωάννου της Ιερουσαλήμ – σχεδίαζαν την οχυρωμένη γοτθική πόλη όταν κυβερνούσαν τη Ρόδο από το 1309 έως το 1523. Σκοπός τους ήταν να ενισχύσουν τη Ρόδο για να αντέξει τις πολιορκίες και άλλες απειλές πολέμου, οι οποίες ήταν επικείμενες εκείνη την εποχή.

Σήμερα, η καλά διατηρημένη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου αποτελεί ένα από τα ωραιότερα παραδείγματα της αστικής γοτθικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος κατά την επίσκεψή σας περιλαμβάνουν:

  • Την Οδό των Ιπποτών, που παρατάσσεται με έδρες (ή «πανδοχεία» - αξιοσημείωτο, το Πανδοχείο της Auvergne) των Ιωαννιτών Ιπποτών από τις γλώσσες (παρακλάδια) του τάγματος από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, και την Προβηγκία. Η Οδός των Ιπποτών εκτείνεται από την ακρόπολη στο λιμάνι. Προσφέρει πληθώρα φωτογραφιών και υπέροχα δείγματα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής.
  • Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών της Ρόδου, γνωστό και ως το Καστέλο, το κόσμημα της ομώνυμης οδού Ιππότων, ήταν η ακρόπολη των Ιωαννιτών Ιπποτών. Είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα στην Ελλάδα. Η ακρόπολη χρονολογείται από τον 7 ο αιώνα, ενώ το παλάτι ολοκληρώθηκε στις 14 ου αιώνα. Διαθέτει περίπου 150 δωμάτια, μερικά από τα οποία είναι ανοιχτά στο κοινό ως μέρος του μουσείου του παλατιού.
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου στεγάζεται στο πρώην νοσοκομείο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη και αναφέρεται στην ιστορία της πόλης από τον 9ο αιώνα π.Χ. έως τη Μεσαιωνική εποχή.

Τα περισσότερα από τα κτίρια που ανεγέρθηκαν από τους Ιωαννίτες Ιππότες εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά το πρόσωπο της γοτθικής τους πόλης άλλαξε κάπως κατά την οθωμανική εποχή, όταν τζαμιά και άλλα κτίρια αντικατέστησαν μερικές από τις παλιότερες κατασκευές, ειδικά στην Κάτω Πόλη.

Δείτε Περισσότερα
Leonardo Mediterranean Hotels & Resorts - Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου Leonardo Mediterranean Hotels & Resorts - Μεσαιωνική Πόλη της ΡόδουLeonardo Mediterranean Hotels & Resorts - Μεσαιωνική Πόλη της ΡόδουLeonardo Mediterranean Hotels & Resorts - Μεσαιωνική Πόλη της ΡόδουLeonardo Mediterranean Hotels & Resorts - Μεσαιωνική Πόλη της ΡόδουLeonardo Mediterranean Hotels & Resorts - Μεσαιωνική Πόλη της ΡόδουLeonardo Mediterranean Hotels & Resorts - Μεσαιωνική Πόλη της ΡόδουLeonardo Mediterranean Hotels & Resorts - Μεσαιωνική Πόλη της ΡόδουLeonardo Mediterranean Hotels & Resorts - Μεσαιωνική Πόλη της ΡόδουLeonardo Mediterranean Hotels & Resorts - Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
1 / 10
Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean - acropolisOfLindos_01.jpg
×
1 / 6
Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean - acropolisOfRhodes_01.jpg
×
1 / 13
Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean - medievalOldCityOfRhodes_01.jpg
×
1 / 5
Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean - castleOfKritinia_01.jpg
×
1 / 6
Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean - thariMonastery_01.jpg
×

Περισσότεροι Αρχαιολογικοί Χώροι

Left Arrow Right Arrow
Ακρόπολη Λίνδου
Ένα από τα πιο δημοφιλή αρχαιολογικά αξιοθέατα της Ρόδου, η Ακρόπολη της Λίνδου κυριαρχεί στο ομώνυμο χωριό από έναν βραχώδη λόφο στην ακτή του Αιγαίου. Είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα πάνω από το γραφικό χωριό με ασβεστωμένα κυβικά σπίτια που έρχονται σε αντίθεση με το γαλάζιο της θάλασσας.
 
Ακρόπολη Ρόδου
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αρχαίες τοποθεσίες του νησιού, η Ακρόπολη της Ρόδου βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, στο Μόντε Σμιθ. Είναι ένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος που περιλαμβάνει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, τα περισσότερα από την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο.
 
Κάστρο Κρητηνίας
Ανεγέρθηκε το 1472 σύμφωνα με τα σχέδια από τη βενετσιάνικη γλύπτη και αρχιτέκτονα Giorgio da Sebenico - επίσης γνωστό ως Giorgio Osirni - το Κάστρο της Κρητηνίας, ή ο Κάστελλος, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα εντυπωσιακό φρούριο που χτίστηκε για να προστατεύσει το χωριό ενάντια στις οθωμανικές επιδρομές.
 
Ιερά Μονή Θάρρι
Η Μονή Θάρρι, το Μοναστήρι Θάρρι, είναι ένα από τα ωραιότερα θρησκευτικά μνημεία της Ρόδου. Βρίσκεται σε ένα δάσος κοντά στο Λάερμα, ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη της Ρόδου.
 
 
Κάντε κράτηση απευθείας και εξοικονομήστε 10%
Εγγραφείτε σήμερα, είναι εύκολο και δωρεάν
Αρχίστε να κερδίζετε έκπτωση με κάθε κράτηση που κάνετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας.
Best Price Guarantee Εγγυημένα
Kαλύτερη Tιμή
Secure Online Payment Ασφαλή
Απευθείας Πληρωμή
No Hidden Booking Fees Καμιά Αδιαφανή
Επιβάρυνση
Κάντε κράτηση απευθείας και εξοικονομήστε 10%
Εγγραφείτε σήμερα, είναι εύκολο και δωρεάν
Αρχίστε να κερδίζετε έκπτωση με κάθε κράτηση που κάνετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας.
Best Price Guarantee Εγγυημένα
Kαλύτερη Tιμή
Secure Online Payment Ασφαλή
Απευθείας Πληρωμή
No Hidden Booking Fees Καμιά Αδιαφανή
Επιβάρυνση

Ενημερωθείτε πρώτοι …


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο, για να λαμβάνετε άμεσα γνώση των προσφορών και εκπτώσεων μας

Σημείωση: Θα λάβετε μήνυμα στο email σας, με σύνδεσμο για ενεργοποίηση ή κατάργηση της συνδρομής σας
Κάντε Κράτηση